Gastenboek


Commentaren: 13
  • #13

    Carli Verkoelen (donderdag, 26 september 2019 19:07)

    Voor mij de eerste keer in la Ceramique.
    Heel spannend, ik wist niet wat ik moest verwachten!
    Aankomend werd ik welkom geheten door een allerliefst team van keukenbrigade Plien en Elly.
    Zij wezen me vervolgens mijn kamertje, ik waande me in een sprookje, dit is namelijk allemaal niet te zien op de site, dit moet je ervaren, zo uniek en vooral zo warm!
    Ik heb een aantal weken nu gewacht om iets op te schrijven want ook woorden schieten te kort om dit over te brengen, maar ik wil toch proberen een beeld te schetsen.
    Mijn reden om te gaan was mijn draaitechniek te verbeteren en vooral weer verbinding en passie te zoeken in en met mijn keramiek.
    Ja die heb ik hier gevonden en daardoor vooral ook weer bij mijzelf gevonden.
    Ik heb figuurlijk en letterlijk het vuur mogen ervaren
    Het was een week van echtheid, voelen, warmte, schoonheid, smaken, humor, verdriet delen, ja allesomvattend.
    Heel bijzonder ongeveer 20 mensen die elkaar niet allemaal kenden, Duits, Belgisch, Nederlands en gaande de week was er een soort van smeltkroes, de taal maakte niet meer uit en waar je vandaan kwam ook niet, er was zo'n gelijkgestemd zielengevoel.
    De rode draad waren natuurlijk Elly en Frank met al hun ervaringen op het gebied van koken en keramiek maar nog meer hun ervaring op het gebied van gastvrijheid en levenskunst en niet te vergeten Plien met haar warmte, hartelijkheid en aanstekelijkheid op alle gebied.
    Voor mij een onvergetelijke week die ik koester en meeneem naar huis, hier gebeurt namelijk zoveel meer als alleen maar een keramiek-cursus-week !!!
    Een zoutoven-stook mogen meemaken en voor mij is dit heel bijzonder geworden, aangestoken door het enthousiasme van sommige anderen werd ik ook aangestoken door het vuur mogen stoken en vooral in toom houden en dan weer opstoken ja dat was echt voelen, en voor mij heel mooi, het eindresultaat was ondergeschikt als in het moment zijn bij zo'n ervaring. Verder de hele verzorging van Elly, Plien en Frank inclusief het goddelijke zelfgemaakte vijgenijs uit eigen tuin rondom de eetmomenten die waren echt uniek, het hele plaatje van hoe het eten werd gepresenteerd tot en met de pure verse smaken en de geweldige creative kookkunsten van Elly en Plien , daarbij geserveerd op uiteraard prachtig servies gemaakt door Frank.
    Het was geen cursusweek geen vakantieweek maar een niet te omschrijven maar vooral zelf te ervaren week met zoveel moois .
    Alles ademde verbinding ,met de keramiek, met het landschap, met de groep verschillende mensen, met de eetmomenten , ja en uiteindelijk de verbinding die de gastheer en gastvrouw met ons als groep aangingen .
    Ik begrijp nu ook als geen ander dat ieder die er is geweest terugkomt , en terug blijft komen.
    Hier gebeurd iets anders wat zich niet laat vastleggen in woorden en foto s , maar allen door eigen ervaring.
    Frank en Elly en uiteraard Plien , ik dank jullie voor een voor mij onvergetelijke week

  • #12

    Inge (dinsdag, 21 mei 2019 21:23)

    In 2017 was ik voor het eerst in La Céramique en heb het er heel erg naar mijn zin gehad: lekker aan de slag met de klei en alle materialen zijn aanwezig, heerlijk eten en goed gezelschap. En Frank en Elly doen er alles aan om het je naar de zin te maken!
    Over een paar weken mag ik weer: ik kijk er al meer dan een half jaar naar uit!

  • #11

    Ellen Bollen (zondag, 05 mei 2019 19:39)

    Weer thuis van een fantastische week. Frank, Elly en Paul, jullie zijn een topteam!

  • #10

    Rudy (zondag, 21 oktober 2018 17:26)

    Hoi Elly en Frank, wat heb ik genoten van de week dat ik bij jullie verbleef.
    Genoten in alle opzichten zowel van `t goede weer, leuke motortour met Frank,heel leuke cursisten, het heerlijke eten en `t wijntje met z`n allen. Het was weer keigezellig.
    And last but not least.
    Richard Dewar thanks for trying to teach me making pots.
    Hopely I see you all again at Keramisto 2019.

    Kind regards,
    "The wobling potter" Rudy

  • #9

    Katrien Vehent (zondag, 23 september 2018 10:46)

    knappe website!!
    tot volgend jaar op cursus.
    Katrien
    cursist 2016

  • #8

    Carine Guns (zaterdag, 18 augustus 2018 10:26)

    ... Ze beloven een “ hemel op aarde “ ....
    Ze creeëren een “ hemel op aarde “...
    ... Het ÍS een “ hemel op aarde “ !

    Het was K(l)EIGOED !
    Dankje Frank en Ellie

  • #7

    Karin (donderdag, 16 augustus 2018 22:42)

    Heerlijke week. Veel geleerd van Frank en genoten van de culinaire verwennerij van Ellie en Plien én de prachtige omgeving.
    Absolute aanrader voor wie van keramiek houdt en zichzelf een cadeautje gunt.

  • #6

    leen (maandag, 18 juni 2018 19:50)

    Beste Elly en Frank, hartelijk dank voor al het moois dat we van jullie ontvingen tijdens de week met Shozo Michikawa. Het was voedsel voor lichaam en geest. Jullie maken er op een ongedwongen manier een leerrijke en heerlijke ervaring van. Bedankt!

  • #5

    Gerri en Roel (dinsdag, 12 juni 2018 13:04)

    Het was een fantastische en inspirerende week.
    Veel geleerd, heerlijk gegeten en leuke mensen.
    Frank en Elly jullie zijn geweldig

  • #4

    ineke becker (maandag, 11 juni 2018 11:40)

    Wat is de website mooi geworden! Geweldig!

  • #3

    Carine (zondag, 10 juni 2018 20:18)

    Chers Elly et Frank,
    Merci du fond du cœur pour cette semaine de stage avec Shozo Michikawa. Ce fut une rencontre magique avec Shozo et Masae, son épouse, un rêve devenu réalité.
    Immédiatement, vous avez su nous mettre à l'aise par votre gentillesse, vos petites attentions et aussi par le fait que vous soyez tous les deux des passionnés dans tous ce que vous entreprenez : accueil, céramique, cuisine,...
    Le cadre est magnifique, vous avez su y créer une infrastructure très pratique, dynamique et conviviale, voire même familiale, où il est possible, d'y garder son intimité, de s'épanouir, de vivre sa passion, de faire des rencontres magnifiques, de respirer, de se connecter avec la nature, de profiter de ce calme si apaisant, de manger sainement et de façon variée.
    Pour ma part, j'ai plus appris en une semaine que durant mes 7 années à l'académie et lors de mon workshop en janvier. L'expérience de la cérémonie du thé donnée par Shozo et Masae ainsi que la cuisson au four à bois, ce fut du bonheur à l'était brut, deux expériences inoubliables et riches. Tout en restant dans ce coin magnifique de France, nous avons voyagé à travers le monde (le Japon, la Hollande, l'Allemagne, et la Belgique)
    Ceci restera à jamais gravé dans mon cœur, dans ma tête! Mes batteries sont bien rechargées pour aller de l'avant. J'espère revenir très prochainement.
    Ma chambre était très bien située, proche de tout, des sanitaires, de la salle commune et de l'atelier, très propre et coquette. J'ai pu y retrouver un sommeil paisible que j'avais perdu depuis 5 longues années. (10/10)
    Les sanitaires communs : bien situés, bien aménagés, propres, fonctionnels, bien adaptés aux nombres de participants, l'idée du planning est super bien pensée et pratique (10/10)
    Les repas et la mise en place de la table : repas copieux, délicieux, sains et variés, du petit déjeuner au souper. Le planning pour la mise en place est également très bien pensé, pratique qui rend le quotidien convivial (10/10)
    Le stage, son infrastructure, les conditions, le matériel, l'apprentissage, l'aide, tout était parfait (10/10)
    L'accueil, le séjour, la convivialité, l'organisation (10/10)
    Rapport / qualité prix, c'est parfait pour allier vacances, passion et repos (10/10)
    Vos points forts : votre gentillesse, votre dévouement à satisfaire tout le groupe, votre cuisine, le stage avec le logement et les repas sur place, ce cadre et vos infrastructures hors du commun!
    Pour ceux ou celles qui veulent être en immersion en néerlandais, français, anglais, allemand, voir même en japonais ... C'est l'endroit idéal pour combiner votre passion et l'apprentissage des langues!
    L'accès y est facile, de Belgique, il y a l'avion avec des vols à prix modérés avec Brussels Air Lines, ensuite une navette de l'aéroport à la gare routière pour la modique somme de 8€, et de la gare routière un train qui nous emmène vers la gare de Cordes Vindrac pour la somme de plus ou moins 14,10€.
    De Toulouse, il y a également un Monsieur qui fait régulièrement la navette jusqu'à Cordes-Sur-Ciel (voir le site de Blablacar = 6€)
    Le seul bémol de ce voyage, les grèves SNCF qui ont duré d'avril à juin! Heureusement que vous étiez tous les deux à l'écoute!
    Merci à vous deux d'avoir organiser le trajet de la gare de Cordes Vindrac à la Plaine.
    Hartekijk dank Elly en Frank. Tot ziens!
    Arigato Shozo and Masae!

    Groetjes,

    Carine de Bruxelles!

  • #2

    Judith Schut (maandag, 04 juni 2018 18:30)

    Elly en Frank,
    Wat hebben we weeeeeeeer een heerlijke week gehad onder de bezielende leiding van Shozo Mitchikawa!!!
    Inclusief een Japanse theeceremonie en Sushi a la home, echt één groot feest.
    Bedankt nogmaals en zeker tot volgend jaar.
    Judith Schut
    Bovenkarspel

  • #1

    Bets de Vries-Dekker (maandag, 04 juni 2018 08:04)

    Hallo Elly en Frank,
    Vorige week was ik voor de 6e keer bij jullie om weer een cursus te volgen. Deze keer was het Shozo Michikawa. Een heel inspirerende cursus. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de gastvrijheid, gezelligheid, het heerlijke eten en de hulp, die ik deze keer nodig had voor wat betreft mijn bagage.
    Het was weer top. Hartelijke groet,
    Bets